Bagaimana caranya hendak menyedapkan lagi kuah mi rebus? Selain daripada anda menggunakan ubi keledek lecek dan udang, anda juga boleh menggunakan beberapa lagi bahan lain yang memang terbukti memberikan kesedapan dalam masakan kuah mi rebus anda.
Sebagai panduan, anda boleh menggunakan ubi kentang, kacang tanah kisar, ketumbar, jintan manis, jintan putih dan mesti banyak bawang goring. Lebih enak lagi kuahnya dibuat dair air rebusan tulang lembu dan lelemak lembu. Campurkan kesemuanya dan terus menumis serta memasukkan bahan kisar ke dalam kuah. Apabila menghidang pastikan ada taugeh rebus, daun sup, daun bawang, tauhu goerng, telur rebus, limau kasturi, cili hiris dan bawang goring. Pasti rasanya enak.
Sumber: Majalah Mingguan Wanita
Sumber: Majalah Mingguan Wanita
No comments:
Post a Comment