Biskut Batik Berkacang (sgt mudah & sgt2 sdp)
Oleh:Are-yuslyn Yuslyn
bahan2..
200gm milo (saya guna 5 sudu mkn je)
250gm butter (saya guna 5 sudu mkn juga)
3 sudu mkm serbuk koko
1/2 tin susu pekat manis(bule kurangkn jika xsuka manis)
kacang tanah(dgoreng tnpa myk dan dbuang kulit dan dblender xhalus xkasar sgt)
cara2..
-cairkn butter guna api kecik je..
-dh cair masukkn susu,milo,serbuk koko..kacau selalu..
-gaul hingga dh xberketul lg..setelah pekat masukkn biskut marie yg dipatah2 kn..kacau lagi..
-masukkn kacang yg dh dblender td..gaul hingga smua sebati..tutup api..
-angkt dan masukkn dlm bekas..
-guna plastik utk tekan2 atas biskut hingga padat..biar kejap dn masukkn dlm petiais..
-biar selama 20minit dh keras bule la dpotong dan dhidangkn...
No comments:
Post a Comment